Supermodelo 2006 o com destruïr psicològicament una persona

Què es pot esperar d’un programa que té per lema “Quien dijo que la belleza estaba en el interior?”

Supermodelo 2006 és un programa de La cadena Cuatro que pretén seleccionar, d’entre 13 candidates,la que representarà a Espanya en el concurs New Look of the Year

Fa ràbia pensar que la cadena cuatro, que s’autodefineix com a nascuda “amb la voluntat de ser una televisió jove, actual i còmplice amb la societat del seu temps” hagi perdut tota aquesta credibilitat presentant un programa com supermodelo 2006. Per què perd aquesta credibilitat? perquè ha anat més enllà de la complicitat amb la societat actual per a dirigir-se a l’autodestrucció d’aquesta, amb un programa que sembla voler arribar a la creació d’una nova raça i uns nous estàndars de socialització, com la competitivitat, la fredor i la superficialitat.

El programa falla en infinitat de coses com es pot mostrar fent una llista de les coses que es poden veure a simple vista. Primer de tot en el lema: “Quién dijo que la beleza estaba en el interior?” una frase que no pots rebatre per enlloc per la perplexitat que et deixa! la bellesa és una forma de ser, és la barreja de caràcter i de manera de fer i s’accentúa amb la bondat i la simpatia. A qui no li ha passat mai que com més coneix una persona més maca la veu malgrat no compleixi amb els cànons de bellesa (establerts erròniament)? Qui pensa que és més maca una persona que fa les mides establertes que una persona sana i amb un bon color a la cara?.

En segon lloc, supermodelo 2006 també falla amb el professorat: gent que utilitza la crueltat per a ensenyar a les seves “alumnes” que el món on aniràn a parar és fred i dur. No caldria ensenyar a les noves generacions que aniràn a aquest món a canviar aquesta forma de treballar?

I no han pensat que estan tractant amb noies que tenen entre 16 i 21 anys, que són joves, que més aviat són nenes i que encara estan forjant la seva personalitat? Què en diria un psicòleg d’aquest maltractament psicològic? Com permetem que maltractin als nostres fills, a nosaltres mateixos i a més per la televisió? Quins pares donarien els seus fills a un assassí? no veuen que insultar a una nena i dir-li que té les orelles sortides, que és més ampla que una altra (quan en realitat totes són menys amples del que haurien de ser en bones condicions) i fer decidir a qui expulsarien de manera cruel i fins i tot sàdica, no és bo per a un adolescent?

Pero no queda aquí la crueltat del programa perquè per si això era poc, alguns tipus de proves no fan més que generar competitivitat i sentiment de malestar amb les concursants mateixes. Per a comprovar-ho sols cal veure la prova La maquina de la verdad on es mesurava a les concursants una a una i se’ls deia que havien mentit al donar les seves mides: mentides de la mida de “faig una 90 de cintura” quan en realitat era una 92. Titllar de mentidera a una noia perquè no ha dit 2 cm és fer que es prengui aquest 2 cm com si fóssin 30 kilos. És generar una obssessió tal que pot arribar a malaltia, i encara pitjor, no només per a les noies que estan alla patint (i que no crec que no acabin amb problemes psicològics), sinó també per a la multitud de nois i noies que ho estan veient per la televisió: nois i noies que veuran les mides que “han de complir”, que estan xuclant tot aquest cànon estètic insalubre i veient com és pecat no fer la talla. Estan ensenyant a que tots els joves, totes les noves generacions es bàsin en l’anàlisi del cos, d’un cos que poden tenir molt poques persones, ja sigui per alçada o pel volum d’os.

Però crec que la errada més important del programa és el fet de no usar aquesta plataforma que tenen per a ajudar a canviar el cànon estètic que des de fa temps sabem que està malament. No són conscients del mal que això representa? En lloc d’utilitzar aquest programa per a mostrar un nou cànon i ajudar als joves i per tant al futur a veure una imàtge saludable i a impedir les obssessions i les malalties, ajuden a generarles i enfortir-les mostrant models andrògenes, sense pit ni cuixes (això sí amb una filera de costelles que va molt bé per a aprendre anatomia).

Cossos que no es sap si són d’home o de dona, talles infimes, cossos anguniosos però desitjats per moltes noies i per molts nois. Cossos malalts que generen més malaltia. Cossos que ja no són vius, són esquelets vivents i són els que moltes noies volen per a agradar. Vull tornar als temps de Marilin Monroe.

Demano a Cuatro, propietat de Sogecable S.A. que retiri aquest programa que només fomenta un cànon estètic erroni i insalubre.

 

Anuncis

9 responses to “Supermodelo 2006 o com destruïr psicològicament una persona

 • Gina

  “amb la voluntat de ser una televisió jove, actual i còmplice amb la societat del seu temps”

  El temps en que vivim fomenta aquest tipus de bellesa andrògena i sílfida.
  LA televisió és un negoci i les noies (criatures) són simplement unes immadures.
  Plorar perque pesen 2 kilos més o no se saben posar davant de la càmera és no haver patit mai el fred de la vida real.
  A casa seva els hi deien “ets la mes guapa del mon” i es pensaven que amb aixo ja ho tenien tot guanyat.
  Hem de conseguir que ningu necessiti que li digui un programa de televisió o la propia societat “ets la mes guapa del mon” per a poderse sentirse realitzades en aquesta vida.
  Nenes malcriades i un programa infumable es el que en presenta cuatro com a alternativa a gran hermano? En quin pais tercermundista (audiovisualment parlant) ens hem posat?
  El “tot per l’audiència” no nomes juga amb nosaltres, juga amb la vida dels concursants i aixi intenta guanyar-se ls garrofes oferint programes de cualitat discutible.

  No se de quines families provenen aquestes noies, ni vull discutir el tipus deducacio que han rebut, pero que sapiguen que la vida es dura, cruel i no sempre passa el que esperem. Espero que totes es “fotin de cap” i aixi vegin que la bellesa no esta sols a l’exterior, ni a l’interior del cor, sinó que s’ha de tenir una mica de cap per a poder sobreviure en aquest mon cavernícola.

  Judit Mascó, guapa, fes el favor de pujar el teu caché i deixar de jugar a ser una presentadora. Com els hi dones als teus fills continguts tan materialistes i superficials?

 • Gina

  et sembla be la meva parrafada? 😀

 • anouke

  Aixi m’agrada cuca! Aquestes coses s’han de parar quan tot just comencen.
  Saps aquells programes que no tenen audiència i tot sols desaparèixen sense que recordis que han exitit? Espero que aquest sigui així, però serà difícil no recordar-lo.

 • la mama

  me gustaria saber ¿donde estan las asociaciones contra la anorexia y la bulimia? ¿empezará el gobierno a preocuparse de este gran problema de nuestra adolescencia cuando lo sufran en la propia sangre de sus hijos?¿Donde está el defensor del televidente?¿donde esta el decano de la facultad de comunicación que permite esa intromisión de intento de presentadora,donde,donde y miles de dondes que no tendrán respuesta.

 • Idoia

  Jo, tinc 13 anys i vaig veure aquest programa, el començament estava bé, preò quan el van deixar d’emetre volia ser més alta i més prima. Però al cap d’uns mesos vaig pensar en la tonteria més gran que havia dit.Espero que no el tornin a emetre.

 • Lu

  Idoia, m’alegro molt que t’ho repenséssis, no val la pena i menys per aconseguir una cosa que no és normal perquè tu les trobes guapes? jo no, sembla que es trenquin! i deuen ser un sac d’ossos! s’asseuen a sobre d’algú i els hi claven el cul, això deu ser horrible!

 • ana gil gonzalez

  sou uns flipata de la ostia !!!
  l’emveja k li teniu dios,,,, esk os veo i os rompo la cara seguro k eres una gorda de mierda k no ace mas k komer todo el dia i deves medir 1,50 komo maximo , es decir, nunca podras ser modelo…te lo dice una profesional…jeje poooobre!!

 • Lu

  pues lo siento pero te equivocas aunque no he de decirlo pero ni estoy gorda, al contrario, estoy bastante bien, i ni soy bajita, por suerte mi novio tampoco XD. La que és pobre aquí es la modelo de profession que la pobre dejará de tener trabajo al engordar 3 kilos,o al tener estrías ( o te ponen mucho photoshop) yo por suerte lo tendré toda la vida si quiero =) No todas las delgadas i monas han de querer ser modelos chica! lo siento! i no todas las modelos han de estar a favor de estos programas! y un poco de respeto, que yo no rompo la cara a nadie, solo doy mi opinion y eso me demuestra que tu debes ser una intolerante, espero que no seas una imagen general de todas las professionales de las que hablas

 • En resposta « Say what you want

  […] En resposta En resposta a un dels comentaris que he rebut pel meu post sobre supermodelo 2006 […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: