Modificar l’eix de la Terra amb un salt

El salt ha sigut avui a les 11.39.13 GMT

Un lloc d’internet, el worldjumpday sosté la teoria que si 600 milions de persones ens posem d’acord per a saltar a la vegada es podria modificar l’òrbita de la terra per acabar així amb l’escalfament globar i crear un clima més homogèni i agradable.
World Jump Day és una pàgina registrada a nom de Torsten Lauschmann, un artista alemany que viu actualment a Glasgow. El seu lloc web, www.lauschmann.com enllaça amb la pàgina de Worl Jump Day, que va fer amb el nom de “Slender Whiteman”. Dins el World Jump Day es diu que aquesta teoria es sosté amb l’ajut d’investigacions científiques i d’alguns videos, on es prova que un canvi en la posició del planeta aturaria l’escalfament global.
Així doncs, feien falta 600 milions de “saltadors” per a poder realitzar aquesta tasca, i des del portal es convidava a tothom a unir-se a la causa, i el cert és que a tansols 12 hores de la data prevista, avui, ja hi havia més de 650 milions de persones inscrites.
I podem pensar “i què passa si jo salto i una persona que està a Austràlia salta al mateix moment i tenim el mateix pes…no anularem les forces?” Un possible punt feble d’aquesta teoria, però que els mateixos científics alemanys que l’han creat ja van preveure, i és que sols hem de saltar aquella gent que estiguem a l’hemisferi oest, segons es diu a la informació de la pàgina web, Work Jump Day. Ara la pregunta passa a ser ” i quin és l’hemisfèri oest?” perquè jo coneixo el nord i el sud però mai n’havia sentit a parlar d’aquest.
La informació que conté la pàgina web del World Jump Day, és completament acientífica.Alguns científics s’han pronunciat sobre el tema. Carlos Aranda, cap del servei sismològic de la Universitat de Chile, ha dit que ” si la proposta d’aquesta pàgina es coordina extremadament bé, podria generar una energía que seria captada per les agulles d’algún centre sismològic de l’àrea, però res més”.
Ara sols queda esperar el comunicat per a vuere si s’han enregistrat canvis en l’òrbitra terrestre i veure si això pot ser “un petit salt per a l’home i un gran canvi per la humanitat”. A més hi ha moltes raons per a poder negar aquesta tesis. En primer lloc, és impossible canviar permanentment l’òrbita de la terra utilitzant la pròpia massa del planeta, el centre de gravetat del sistema (la terra i la seva població) quedaran a la mateixa òrbita que abans de saltar, com es pot veure amb la tercera llei del moviment de Newton.
A més, encara que agaféssim aquesta massa de la terra i la colisionéssim des de l’espai, l’energia resultant no seria suficient com per a canviar la trajectòria terrestre.
Altres motius: l’òrbita del planeta és elíptica i hi ha grans variacions a la seva distància en el sol, però aquests no provoquen el canvi de temperatura, el canvi és provocat per l’angle de rotació i no a l’òrbita.
Anuncis

One response to “Modificar l’eix de la Terra amb un salt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: