Records de l’holocaust

*All is full of love- Death cab for cutie*

Fa un temps va sortir pels mitjans de comunicació que el Papa Ratzinger havia fet una visita als camps de concentració de Aushwitz i Birkenau: dos dels camps amb més morts durant la Segona Guerra Mundial. Aquesta noticia em va deixar amb ganes de fer un comentàri i aprofito ara per a dónar la meva opinió.

Com bé sabeu, Joseph Ratzinger va néixer el 1927 i l’any 1941 va allistar-se a les joventuts hitlerianes. Per la mateixa època, una noia de més o menys la seva edat, Anna Frank, escriuria un diari on explicaria el seu patiment, tancada dins una minúscula habitació sense poder sortir al carrer i amb una ràdio que li anava retransmeten les informacions que venien de l’exterior.

Segons el llibre autobiogràfic que Ratzinger va escriure, “La sal de la terra”, el papa e sva allistar a les joventuts hitlerianes quan era obligatori. El fet és però, que va quedars’hi fins a la fi de la guerra i que ara, passats ja bastants anys d’aquell fet, encara no s’ha visualitzat cap senyal d’arrepentiment.

El Papa atribueix la culpa de l’Holocaust a una banda de criminals, que d’altra banda cal recordar que van ser votats democràticament pel poble alemany, a més d’afirmar que el motiu pel qual els nacis desitjaven matar als jueus era “arrancar l’arrel de la fe cristiana”. Tots els historiadors afirmen però que aquests criminals alemanys no consideraven els jueus un grup religiós, sinó una raça que s’havia d’exterminar. Ratzinger ens presenta una Guerra Santa quan en realitat els nacis simplement creien en una raça superior i tenien l’objectiu de destruïr el que no s’adequava a ella ( fins i tot van destruïr un document fotogràfic sobre els alemanys,fet pel fotògraf August Sanders i que es deia “Els alemanys d’aquesta època”, i en el qual es veia la gran varietat d’alemanys que hi havia i que no coincidien amb la raça ària que es volia establir.)

Ratzinger va ometre l’antisemitisme, i la connivencia d’amplis sectors catòlics alemanys amb Hitler. També va oblidar que Pius XII va firmar un concordat amb el nacisme, fet que destarota la seva visió anticristiana de l’holocaust. I ja per últim, va oblidar la seva joventut, va oblidar que ell mateix va col·laborar amb els que anomena criminals i en lloc de demanar perdó o arrepentir-se l’únic que va saber dir va ser ” on estava Déu en aquells dies? per què va callar?”. Per què no es va preguntar ell on estava l’església aquells dies i per què va callar? per què no va preguntar-se a ell mateix perque enlloc d’afrontar aquest fet va triar el camí fàcil?. Segons Ratzinger, “el nostre poble va ser usat i es va abusar d’ell com a instrument en la bojeria de destrucció i domini”.Que quedi clar que no tots els alemanys van estar d’acord en aquesta bojeria i que ell podia triar. Pot preguntar-se on era la seva consciència en aquells moments?

Anuncis

One response to “Records de l’holocaust

  • anouke

    Hi ha un parell de pel·lícules (per no dir unes quantes) sobre la societat contrària al Nazisme. Una d’elles és la que vam anar a veure al cinema plegats, Sophie Scholl. L’altra és Amén del director Costa Gavras, on s’intenta explicar la posició de l’Església davant dels fets inqüestionables de l’Holocaust.
    Però també n’hi ha una tercera de molt bona sobre la vida de Hitler i la seva rapidíssima trajectòria cap el govern del Reichstag promoguda, sobretot, per la corrupció, l’extorsió, les amenaces i l’impuls econòmic d’empresaris ultra-nacionalistes sense escrúpols.
    Vindràs a veure-les després d’exàmens oi? 😛
    Muaks!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: