Iraq: 5600 milions de dòlars al mes

La pel·licula Platoon ha tornat a obrir la ferida de Vietnam, que es compara continuament amb la guerra d’Iraq.

Oliver Stone, cineasta i veterà de Vietnam ha fet una pel·licula basada en les seves pròpies experiències a la guerra. Un film impactant i realista, Platoon: un tribut als soldats que van perdre la seva innocència a la jungla de Vietnam.

Amb el film, Stone pretén mostrar-nos la cruesa de la lluita i la mort, la reacció dels soldats al veure’s obligats a matar.

Platoon ha remogut així la memòria històrica de la guerra del Vietnam. Una guerra que va marcar un inici i un final a la humanitat. La última guerra en què es va permetre la presència de periodistes al camp de batalla. Una guerra on els dirigents polítics van aprendre una lliçó: el gran poder de les imatges, de veure la crua realitat, de reflectir el que és exactament una guerra: la mort de soldats i civils.

Comparacions entre Vietnam i Iraq sobren. Comparacions que tot i això, fan ambdós bandols, els opositors a la guerra i els que la volen.

Entre els arguments que es troben contra la guerra hi ha el de la gran despèsa econòmica que Irak suposa per a EEUU. Si la guerra de Vietnam va costar uns 5100 milions de $ mensuals, la d’Iraq en costa uns 5600. Un altre motiu esmentat és que a la guerra d’Iraq encara és més difícil que a Vietnam discriminar entre els civils i l’enemic i que la religió torna a tenir un paper molt important a la guerra. Es considera que Irak és una altra croada.

On està el valor més preuat i que no s’esmenta per a res? per què no es té en compte? Què passa amb la VIDA? i no només la dels civils, sinó la dels soldats. Perquè han de lluitar? Quin motiu econòmic o religiós,és justificable per a poder dir que amb ell perdràs la vida? Cap guerra és justificable i cap comparació pot ser bona. Per què la insistència en comparar Iraq i Vietnam quan les dues lluites tenen les mateixes conseqüències?Mort.

No interessen els motius econòmics, o no haurien d’interessar com a argument per a poder fer que una guerra es frenés. Els motius que sen’s mostren com a capaços de conscienciar a un govern de no fer la guerra, ens fan veure la gran quantitat de deshumanització que patim i la poca importància que donem a un fet essencial, la vida.

Anuncis

3 responses to “Iraq: 5600 milions de dòlars al mes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: