El cas Clearstream enfonsa l’actual govern francès

El cas Clearstream amenaça amb la destitució del primer ministre francès, Dominique de Villepin, que està al centre de tota sospita després que els jutges que investiguen l’afer descobrissin entre els diaris del general Rondot frases que, segons posen les notes, va dir Villepin i que impliquen tant a ell com al president, Jacques Chirac, dins la trama de corrupció per a desprestigiar a diversos dirigents polítics i econòmics. Aquest succés enfonsa encara més al partit de centre-dreta, que acaba de sortir de la crisi provocada pel Contracte de Primer Treball, per a entrar en una altra basada en conspiracions il·legals i mitjans fraudulents per a desqualificar, entre d’altres personalitats, al ministre d’interior, Nicolas Sarkozy . El cas Clearstream reafirma amb més força la ja coneguda rivalitat entre Sarkozy, i el primer ministre, candidats els dos per a les pròximes eleccions el 2007. L’acusació afirma que amb aquesta conspiració es pretenia desprestigiar a Sarkozy relacionant-lo amb un possible frau monetari. Aquesta sèrie de calumnies però, han acabat involucrant al que apunta com a possible iniciador de la campanya de desprestigi contra el ministre d’interior: Dominique de Villepin. El Primer Ministre nega qualsevol conducta il·legal i declara que no va encarregar al general Rondot una investigació sobre possibles transferències bancàries il·legals i la creació d’una llista de polítics implicats en el cas, en la que apareixia el nom de Sarkozy, i que després es va descobrir falsa. Negació que ha perdut força després de que Rondot negués les afirmacions que anteriorment havia dit a la justícia, tot i tenir en contra les notes escrites als seus diaris, frases que ara el general valora com a opinions personals.
Tants cosits i descosits no fan res més que debilitar l’actual govern francès, que es troba dins una guerra interna entre els seus principals candidats per a les eleccions i que veu com baixa el seu prestigi. Es pot predir la imminent caiguda de Villepin, que encara no s’havia recuperat de la baixada de popularitat que va tenir fa uns mesos per la seva actuació amb el CPE. L’únic que, irònicament i trencant els esquemes als què la suposada conspiració volia arribar, surt reforçat d’aquest afer és Nicolas Sarkozy, que té el dilema de formar part d’un govern que acaba de ser acusat de formar part d’un escàndol de corrupció que pretenia desprestigiar-lo i on fins i tot el president està implicat. La credibilitat d’aquest govern queda a l’aire.
Anuncis

One response to “El cas Clearstream enfonsa l’actual govern francès

  • anouke

    És veritat que sembla més una notícia que no pas una anàlisi potser pel llenguatge, les estructures gramaticals o les expressions que fas servir (“reafirma amb més força”, “sèrie de calúmnies”, “declara que…”, etc.) però de totes maneres és una notícia ben redactada :$

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: