Good night and good Luck

*walk on the wild side- lou reed*
Good Night and Good luck ens trasllada, de la mà de George Clooney, a la dècada dels 50, en plena caça de bruixes, en concret, als primers temps del periodisme televisiu nord-americà. Amb el film, el que fou protagonista de Oceans eleven, ens presenta la crònica de l’autèntic enfrontament que va tenir lloc l’any 1958 entre Edward R. Murrow, presentador d’un magazine informatiu emès per la cadena CBS, i el senador Joseph McCarthy i el comitè d’activitats antiamericanes.
En aquesta segona incursió darrere les càmares, Clooney ens presenta un thriller polític que guanya en credibilitat gràcies a la seva realització: la fotografia en blanc i negre i abundant material d’arxiu fonamenten la cinta i ens traslladen a l’època amb l’ajut d’una realització clàssica i elegant, característica dels primers temps de televisió: enquadre de pocs personatges i simplicitat. que junt les mirades, gestos i silencis davant la càmara, aconsegueixen transmetre una complicada càrrega emocional, principalment la de Murrow, interpretat de forma magnifica per David Strathairn, que ens demostra com una simple mirada de complicitat pot demostrar infinitud de sentiments.
El guió no busca una imatge èpica del periodisme, sinó que l’exalta com a instrument de denúncia per fer front al tall de la llibertat d’expressió. És una crítica directa al sistema polític que en aquella època es patia a Nord-Amèrica, i ha aparegut a la gran pantalla en una etàpa en que el director, com a defensor de la llibertat d’expressió que es considera, perfectament podria també incloure en la cinta.
La pel·licula, dins la seva observació intel·ligent, parcial i objectiva de la realitat esdevinguda el 1958, mostra però, poca profunditat en el desenvolupament dels seus personatges. Good Night and Good Luck es dirigeix principalment al públic estadounidenc. Els seus creadors compten amb el fet que tot Estats Units sap qui és Edward R. Murrow. Per això es deguda la falta de la narració de la vida d’aquest periodista, i que se’ns introdueixi directament en aquest moment de la seva carrera. Dins els 90 minuts de duració de la cinta, curta per ser un llargmetratge, es troba a faltar una petita introducció de la vida d’aquest periodista, per a entendre i justificar els llargs discursos que fa mentre fuma davant la camara. Per a entendre la importància de les observacions i pensaments que explica i accentuar així el tall de denuncia que la cinta poseeix.
Anuncis

3 responses to “Good night and good Luck

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: