consumim o ens consumim?

* I think i’m paranoid- Garbage*
ahir al vespre va tenir lloc la xerrada organitzada per revolta global sobre el consumisme.
La xerrada, amb el nom de “Què és el consumisme? proposem alternatives” anava a càrreg de Xavier Borràs, director de la revista ecologista Userda, i Marcel Codech, economista.
Els dos ponents ens van presentar el que és el consumisme, mostrant clars exemples de com aquest és sinònim de fi de les subsistències i a la llarga fi del capitalisme també ( cosa que alguns vam estar encantats XD). Per a entendre el que és el consumisme explicaré alguns dels exemples que va exposar Marcel Codech ahir al casal popular La Guitza:
El consumisme es podria entendre per exemple posant-nos en la següent situació: El petroli, carbó i gas natural són recursos que s’han anat forjant al llarg de molts anys. Si tenim en compte l’edat de la terra, podriem dir que aquestes energies s’han estat formant durant uns 3.500-4.000 milions anys. Pensem el que això significa tenint en compte que sols fa 150 anys que els coneixem i explotem i ja n’estem esgotant les existències.
Segons l’economista, el petroli ja ha arribat al seu punt àlgid d’extracció, que es va assolir l’any 1970, i des d’aleshores aquest ha anat baixant any rere any, disminuint cada dia la quantitat de petroli que s’extreu i augmentant a la vegada el preu per litre d’aquest. Això què vol dir? vol dir que, seguint amb aquest ritme de creixement d’ús del petroli ( és d’un 2% anual) sols queden reserves fins l’any 2016. A partir del 2016 el petroli que resti serà més car d’extreure, significant que per un litre de petroli que volguem extreure, en gastarem un altre.
El petroli és una enorme font de consum. Amb ell es fabriquen enormes quantitats de productes i sense ell aquests productes, el seu transport i usos, són impossibles. Aleshores, quan aquest s’acabi què pot passar? Doncs diverses coses i cap d’elles exlou les altres. Una petita llista sería:
1- es conrearia menys ja que el petroli és usat com a fertilitzant, aconseguint així alimentar a la gran quantitat de població que som a la terra ( uns 6.000 milions, quan mai s’havia passat dels 1.000 milions)
2- el transport es veurà perjudicat, i per tant, la globalització i la deslocalització seràn impossibles. Des del moment que fer els productes a Xina i transportar-los aquí surti més car que no pas la mà d’obra d’aquí, s’acabarà la deslocalització de les fàbriques.
3- l’estructura de la societat es veurà també afectada. S’haurà d’acabar amb la idea de enriquir-se cada cop més, ja que no hi haurà mitjans per a poder fer-ho. S’haurà de tornar a jugar amb altres matèries per a poder aconseguir un mètode de vida, el preu de vida pujarà i no es podrà sostenir a no ser que canviem d’hàbits.
aquests són alguns dels problemes que ens portaria la fi dels recursos naturals.
Què hem de fer per a no arribar a això? simplement no usar-los innadecuadament. S’ha de pensar que aquests recursos no són infinits, sinó que tenen un límit que fa que s’hagin d’usar amb precaució. Quan et regalen una colònia molt cara, oi que l’uses per a moments especials? això és el què hem de pensar d’aquest tresor que són els recursos naturals. Perquè la idea que ens han inculcat dels recursos alternatius i energies renovables no és certa. Aquestes energies les podem usar, però conjuntament amb les altres, ja que soles no poden assolir la quantitat d’energia que usem la humanitat.

per a saber-ne més sobre el tema clica a

aquí

Anuncis

5 responses to “consumim o ens consumim?

 • webmaster

  Hola,
  tens adreça mail? no la trobo al teu bloc. Me la pots donar a webmaster@revoltaglobal.net? Gràcies!

 • anouke

  Sabies que un dels meus somnis és poder viure en una petita masia rural als Pirineus, lluny de les aglomeracions, amb energia solar com a estufeta i combustible, aigua depurada, un jardinet amb reg de degoteig, envoltat de natura i aire pur on poder fer esport sense empassar-me fum, on el cel encara és ben blau i estrellat durant la nit, una casa amb llar de foc per a l’hivern i una terrasseta per a l’estiu? Aix… >.

 • LuLu

  t’agrego al msn! perquè t’he de convencer pq vinguis a RG XDDD

 • Anonymous

  M’agrada garbage…especialment el vestidet d’akest viodeoclip.

  Consumim mentre ens consumim.

  Bon any Lulu!

  *LiLiTH*

 • LuLu

  no he vist el videoclip lilith…però segur que és una paranoia per a seguir amb el joc ;P bon any!!!!! =)))

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: