Humphrey Bogart ( Dedicat al Jordi )

Era una vegada un noi que vaig conèixer a Razz. ens vam donar el hotmail i parlavem per msn. fins aquí tot era normal fins que vaig descobrir una cosa estranya…sempre em parlava de Humphrey…i jo pensava…¿Humphrey? quí és Humphrey? vaig començar a sospitar al veure la película de Bruce Willis, que mantenia contactes paranormals amb algun que altre fantasme suelto… tot i així…el noi em queia bé i no li vaig donar importància. Un d’aquells dies en va deixar anar una que va donar a llum la solució del problema: “són els meus moments Humphrey”. Definitivament vaig descartar els seus contactes paranormals per a arribar a la conclusió d’un problema de doble personalitat ( un tio igualet que el del club de la lucha tú-amb un Brad Pitt mmm…deliciós per cert-)
Un cop descobert el seu alter ego, només restava veure les consequències de que el tingués dins…descobrir a Humphrey! Doncs la veritat primer de tot vaig pensar que seria un veritable “busco a wally” però que va…el que fa el google!
Humphrey…Humphrey era un mite. Però no un mite qualsevol,un mite en tots els sentits: Gàngster, trencacors,famós per les seves cites…un home que només mirar una càmara donava respecte. un home que no necesitava pistola per a fer-se el dur.
Però era això…era un mite…En la vida real no va tenir embolics de faldilles…bé si més no, no tants com el seu personatge ens feia suposar. Li agradaven les dones, però no per això se n’anava al llit amb totes elles, no va tenir cap embolic amb cap de les actrius amb qui compartia rodatge. Va estar casat 4 cops per això, els 4,desastres absoluts i no és d’estranyar si deixava anar frases com “Jo el que vull és una dona que m’esperi a casa quan torno de treballar.” però es casava amb dones el perfil de les quals no era pas el de mestressa de casa…¬¬
Com a Gàngster…va iniciar la seva saga com el “dolent de la peli” però la seva fama i el seu èxit suposo van fer que aquest paper li sigués canviat per a passar a ser el “bo” i és que ja se sap el mal que fa la tele als joves i la quantitat de coses que poden aprendre dels seus idols. Així doncs… com a gangster va demostrat tenir massa bon cor…però bé tot i així s’ha de dir que va lluitar com va poder per una bona causa, i és que amb 42, al començar la Segona guerra Mundial, Humphrey Bogart era massa gran per a poder enrolar-se a l’exèrcit. Què va fer? es va quedar a Hollywood, fent pel·licules antifeixistes, una d’elles, la que el va portar a ser tan conegut, a que la gent vulgues tenir el seu alter ego, a que molta gent cites frases seves a les converses:

 • Casablanca
 • Potser l’existència dels mites no és bona. perqùe en definitiva, un mite què és? pot ser presentat com una persona perfecte, sense cap mena d’error, amb la veritat absoluta, però també pot ser això, el que és Humphrey, un home que va lluitar per una cosa, pel seu ideal, i potser no amb les armes, però amb el que podia en aquell moment. Per a mi no és un mite per la seva duresa, pel seu pose xulo a les pel·licules o pels seus suposats triomfs amb les dones…és un mite per fer el que va fer i per aconseguir això, arribar tant dins la gent amb els seus papers que fins i tot ara, gent de 21 anys el conèixen i volen ser com ell 😛 .

  Anuncis

  2 responses to “Humphrey Bogart ( Dedicat al Jordi )

  • jordi

   Com diria Humphrey…”parece ser que te gusta entrometerte en mi vida nena”
   (atxum atxum, aixo de fumar puros no fa per mi, atxum atxuuuum)

  • Rupert

   Be… Siempre nos quedará París jejeje

   La història ha donat gent molt gran, com el Jodrdi i la persona que ha fet aquesta pàgina, persones amb curiositat i amb ganes de fer els coses millor, continue així!!

  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Google+ photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  w

  S'està connectant a %s

  %d bloggers like this: