Art o Consumisme, la originalitat en còpies?

Amb la llicenciatura de Belles arts i Disseny pictòric a l’esquena, Andrew Warhola, més conegut com Andy Warhol, va arribar a Nova York. Dibuixant, pintor, grafista, cineasta, fotògraf, productor musical, empresari…en definitiva: polifacètic, es va convertir en celebritat gràcies als seus dibuixos Pop. Considerat com el creador del Pop-Art, amb obres com la “Campbell’s soup can”, “Heinz Ketchup” o “Kellog’s corn Flakes”, la seva excentricitat el va llançar a la fama en una època en que Amèrica buscava la seva identitat desesperadament, convertint-se ja abans de morir en un mite.
Aprofitant la seva fama va fundar “The Factory”, un estudi d’art més famós per les festes que allà s’organitzaven que no pas per ser el centre de producció de les seves obres.
“The Factory” va treure a la llum milers de reproduccions de les seves obres, desmitificant l’art com a element únic i unitari: es creaven copies i copies d’0bres, el consumisme era present en els seus quadres que qualsevol amb suficient poder adquisitiu podia aconseguir. Així es podia tenir a casa el quadre que qualsevol famós tenia.
Warhol estava obssessionat amb el món del glamour i la bellesa. amb un físic que no li agradava, cínic i egocèntric segons algunes veus, va arribar a dir frases tals com: ” “I love Los Angeles. I love Hollywood. They’ re beautiful. Everything is plastic, but I love plastic”. El seu egocentrisme va arribar a tal punt que va arribar a redactar cada dia els seus 11 anys de vida com artista, en un diari que ara es pot trobar per internet:
 • Diary of a Star on ell mateix mitificava el mite.
 • La seva obsessió per Hollywood i la “Society” va ser plasmada a les seves obres: dibuixos de Marilin Monroe,Elisabeth Taylor, Elvis Presley…d’entre d’altres mostraven el desig d’aquell home, que de petit havia viscut en la pobresa, d’integrar-se a la societat del glamour i de les festes de “studio 54”.
  Andy Warhol va morir el 22 de febrer, als 80 anys, després d’una infructuosa operació de vesícula. Va morir, o més ben dit, va “desaparèixer” com a ell li agradava dir, però deixant un mite al seu voltant, aligual que molta de la seva estimada “gent de la societat”. La seva obra, inedita en aquells moments i copiada infinites vegades actualment, només pot explicar-se amb les seves pròpies paraules: ” Tot el significat de la meva obra es troba a la superficie. Darrera no hi ha res”.
  (alguna cosa de Warhol: http://www.warhol.org/)
  Advertisements

  4 responses to “Art o Consumisme, la originalitat en còpies?

  • Susan Hanson

   This post has been removed by a blog administrator.

  • Jessica Klarkson

   This is a excellent blog. Keep it going. This may be of interest to you; how to buy & sell everything, like music on interest free credit; pay whenever you want.

  • Chip Morgan

   Davis Wright Tremaine Announces Launch of PrivSec Blog; Web Log…
   Davis Wright Tremaine LLP, a national business and litigation firm, announced today the launch of the Privacy and Security Law Blog, http://www.privsecblog.com, focused on information security and personal privacy …

   Hey, nice blog here! I’m definitely going to bookmark you!

   I have a tickle interrogation related blog at http://www.focusedinterview.blogspot.com which pretty much covers tickle interrogation related stuff.

   Come and check it out if you get time 🙂

  • Andrea Peterson

   Blog Faces Suit Over Reader Comments
   OTHER FREE FEATURES Assessing a Wishlist for the Justice System John Roberts is poised to become the first alumnus of Ronald Reagan’s Justice Department to sit on the Supreme Court.
   Find out how you can buy & sell anything, like music on interest free credit and pay back whenever you want.

  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

  Google+ photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: