Roisin Murphy

Rere 10 anys amb Mark Bridon i el grup de pop electrònic Moloko,Roisin Murphy va confessar a “the Guardian” que quan aquest va desaparèixer es va sentir “completament deprimida, encara que mai vaig pensar que sense Mark no podria fer res, que no sería res sense el meu novio”.
Aquest fet es demostra amb el seu debut en solitari, un album anomenat “Ruby Blue” i treballat amb Matthew Herbert. Herbert ha manipulat de manera diferent a la que estem habituats la veu i les gravacions de Roisin generant un àlbum amb menys compressió i menys efectes, molt poc eco i més sec i dur. Segons Roisin “res estava preparat, i el resultat final tampoc s’assembla al que teniem en ment a l’entrar a l’estudi i sobre el que havíem parlat”, i és que inicialment només pensaven gravar 1 o 2 cançons, sense tenir en ment la idea d’un disc complet. L’únic que tenien segur era “if we’re in love” el senzill de presentació, que va entrar a l’estudi ideat com a tema pop però amb tocs de música electrònica del 80, i així va ser. La resta ha estat un joc d’improvització.
Tot i les diferències en la veu, en aquest seu primer “solo”, Roisin segueix la tradició ja agafada a Moloko,on la posada en escena i el performance eren una de les parts més importats en els seus shows. I és que al treballar amb els sons, amplificadors, canvis de veu…mai se sap el que pot passar, i el performance, el viure dins el que s’està cantant, ajuda a estar interiorment en la música i a una millor comprensió i representació d’aquesta.
per a més informació, a continuació teniu una mini biografía sobre Moloko
Moloko va aparèixer l’any 1994 quan Roisin Murphy, una cantant irlandesa, coneix a Mark Brydon, un productor, a Sheffield (Anglaterra). El 1995 la parella treu “Do you like my tight sweater?” on “killer Bonnies” i “Fun for me” arrassen en el panorama músical. l’any 1998 tornen a sorgir amb “i’m not a doctor” i al 2000 amb “things to make and do”.
Una bona definició de Moloko és impossible, ja que escoltant cada cançó dels seus diferents àlbums, trobes sons diferents. Passen per diferents estils com són el funk el pop o el jazz, amb la idea de la innovació i l’experimentació sempre per davant. (per veure alguna cosa d’ells cliqueu a l’enllaç)

 • Familiar Feelings
 • Anuncis

  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Google+ photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  w

  S'està connectant a %s

  %d bloggers like this: