111503209039563270

Perfil de Dardo Gómez (a l’inici de les dues entrevistes)

Dardo Gómez és un enamorat del periodisme, que el defineix com una professió que et forma, que et fa adquirir bagatge de vida, conèixer gent i tenir més valors interns. Aquest periodista, diplomat per l’escola Superior de Periodisme de Buenos Aires, ciutat on va néixer el 1937, porta 60 anys dins la professió i diu que no sap fer altre cosa. Fa 29 anys que treballa a Barcelona, i ha fet de col·laborador, redactor, periodista a la peça, director del diari oficial dels jocs olímpics de Barcelona…Dardo es mostra content amb el que ha fet.
Des de fa uns anys es dedica al periodisme especialitzat, i en concret, treballa amb publicacions sobre impressió digital i gestió documental (Repropress), i fa 4 anys que és el president del Sindicat de Periodistes de Catalunya, que és el que més li agrada, “ el sindicat vetlla pel futur de la professió” ens comenta, tot explicant que si no lluitem per la nostra vocació, al final aquesta acabarà suprimida per l’ànsia de poder de les empreses.
Aquest sindicalista es mostra apassionat per la seva feina, tot i que reconeix que va començar a estudiar-la per mandra, “anava per a les arts gràfiques, però ho vaig veure massa sacrificat” ens diu, “pensava que el periodisme era poca feina, que seria fer poc esforç”. La vocació li va venir després, però tot i així, aquesta passió l’ha transmès junt la seva dona, periodista també, als seus fills, fins al punt que hagin estudiat el mateix.
Dardo, al llarg de la seva vida també s’ha interessat per l’escriptura i com el seu avi, escriptor, ha escrit alguns tractats experimentals, una biografia de Superman (malgrat que no li agraden els còmics!), un llibre sobre el fenomen travesti, i aquest any publicarà un assaig sobre les publicacions d’empresa i premsa institucional.
Tot això ho combina amb les classes que imparteix a la universitat Pompeu Fabra i la Central, ajudat pel fet que la feina del sindicat consta d’un horari flexible.
Dardo Gómez acaba l’entrevista fent-nos pensar i esmentant-nos el que Pullitzer deia: “l’únic que es neix és idiota, tota la resta s’aprèn” i afegint que el futur del periodisme és tracta d’això, d’aprendre cada cop més: “el món de la informació pot ser el món de la revolució”.

Anuncis

One response to “111503209039563270

  • Isabel Ros Fernández

    Dardo Gómez ens va mostrar al llarg de l’entrevista, una quantitat de factors negatius de la professió del periodisme ja que ell està en contacte cada dia amb persones que sofreixen situacions injustes. Potser la gent que llegeixi les nostres entrevistes es quedarà amb mal sabor de boca, però cal dir que en Dardo també ens va animar a continuar estudiant periodisme i a exercir la professió. L’únic que ens va mostrar van ser els aspectes més desagradables de la situació actual del periodista per a que estiguem preparats i sapiguem que el sindicat s’encarregarà de recolzar-nos en el que calgui.

    Mua-Mua Lulu! :***

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: