Espanya: el tercer país europeu en regularitzar els matrimonis homosexuals

Espanya serà el tercer país europeu després de Bèlgica i Holanda en regularitzar els matrimonis entre persones del mateix sexe i l’adopció de fills per aquestes mateixes.
L’iniciativa ha estat proposada pel Partit Socialista (PSOE) i va ser aprovada en el Congrés dels Diputats amb 183 vots a favor, 136 en contra i 6 abstencions.
Aquest projecte beneficia a un colectiu calculat en 4 milions de persones i va ser rebutjat pels diputats del Partit Popular (PP), exceptuant a l’ ex-ministra de Sanitat Celia Villalobos i alguns diputats de Unió Democràtica de Catalunya.
La reforma ara ha de passar pel Senat, on hi ha una majoria del PP, però es creu que quan sigui remès novament al Congrés, el ratificarà, previsiblement, al Juny.
El reformat article 44 del Còdi Civil, permetrà a tot aquella parella homosexual que vulgui, repetir el casament, aquest cop amb papers, i adoptar nens amb el mateix dret que les parelles heterosexuals.
Zapatero, per la seva banda, ha anunciat que respectarà el que el nou Papa pugui dir sobre els matrimonis homosexuals, que es preveu que, com ja altres vegades s’ha anunciat, serà el mateix que la religió catòlica, com també la protestant, ortodoxa i jueva havien afirmat anteriorment: la condemna del matrimoni homosexual. Un fet ja ratificat per aquestes institucions el passat dimecres, en un comunicat conjunt on s’afirmava que el projecte “desfigura la institució del matrimoni en alguna cosa tan elemental com és la seva constitució per un home i una dona” i que “a dues persones del mateix sexe encara no els assisteix cap dret al matrimoni”.
L’alegria del colectiu gay tampoc ha estat recolzada per algunes associacions familiars, que han recollit mig milió de firmes en contra d’aquest projecte.
Anuncis

One response to “Espanya: el tercer país europeu en regularitzar els matrimonis homosexuals

 • Isabel Ros Fernández

  És interessant que per fi intentin fer vigent aquesta llei. Opino que com a persones hem d’adonar-nos de quina és la realitat i de que les persones homosexuals també han de tenir el dret de casar-se i adoptar fills. Sí que és veritat que, potser, aquesta segona cosa és molt més delicada ja que no només afectaria a la felicitat de les dues persones sino que aportaria un nou format de familia. Però, tot i que podria ser un canvi important i no sabem quines conseqüències pot comportar l’adopció de fills per parelles homosexuals, estic a favor de que se’ls hi donin els mateixos drets. Per què no? Trobaria massa injust que no es fes.
  Saluts!

 • Roger

  Tot molt bé, però… Espanya no és un país, Lulu…

  Espanya és un estat plurinacional; per tant, és un estat que té diferents nacions / països al seu interior (Països Catalans, Castella, Euskal Herria, Galiza…)

  Cuidem el vocabulari, vinga!

  “Espanya: el tercer estat europeu en regularitzar els matrimonis homosexuals”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: