La…Mama de Roma???

Imagineu que ara us diguéssin que de la gran quantitat de papes que ha hagut caminant davant la cristiandat, un d’ells era dona? trencaría esquemes, a que si? doncs això és el que he descobert després de visitar el blog d’una companya, en el qual havia uns links per visitar les pàgines web que contenien la suposada informació. La meva sorpresa ha sigut enorme al comprovar que, malgrat alguns errors i contradiccions entre elles, les dues pàgines explicaven com al segle IX, al morir el Papa Lleó IV, va elegir-se a Juan Angelico como a successor.
Juan Angelico, o Joana, el veritable nom,era un anglesa amb grans coneixements en ciència.
Visitava sobint un convent benedictí on va poder perfeccionar els seus coneixements i educació. Però es va enamorar d’un dels seus mestres, i per no perdre el contacte amb ell va decidir adoptar la forma de monjo. Durant aquest temps, la seva dedicació total cap a l’estudi, sobretot després de la mort del seu mestre i estimat, va fer que fós un dels punts clau de coneixement per a molts religiosos, que consultaven els seus dubtes amb “ell”.
Al cap de poc temps, va marxar cap a Roma i, com ja hem esmentat, va ser elegida Papa.
El seu regnat, però, es creu que no va durar molt, del 855 al 858. La causa d’això va ser sentimental: Joana es va enamorar, i va quedar-se embarassada. Malgrat el seu estat va intentar amagar-ho el màxim que va poder, però un dia no va poder més i es va descomposar de dolor. va donar a llum el seu fill, amb gran sorpresa de la gent que estava present. Després d’això, les llegendes varien. Hi ha qui diu que va ser lligada a un caball i arrossegada i apedregada per tothom fins arribar a la mort, d’altres tesis senyalen que la van sepultar viva, o que la van penjar. El fet és que va morir.
Pel que fa a la realitat o no d’aquesta història, hi ha documents que senyalen fets del seu papat, i han arribat també noticies a les nostres mans per escriptors com Boccaccio. Durant la Reforma però, això es va acallar pels catòlics, però no pels protestants, que trobaven en el fet una eina de propaganda contra l’església.
No se sap del cert si això és vertader o no, però… no ho podriem relacionar amb la creació d’una cadira amb un forat per a “comprovar” el veritable sexe del Papa anomenat?


( si voleu veure la pàgina d’on he tret la informació… http://warholette.blogspot.com/ ( allà hi ha els links 🙂 )

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: